Aktuell information om banan (2024-08-21)

Publicerat: 2024-08-21 - 14:43 - Skrivet av Calle Thelin

Vi närmar oss september och det har varit många månader med mycket golfspel på vår bana. Antalet spelade rundor är upp drygt 11% mot föregående säsong. T.o.m. vecka 33 har vi i år haft 23333 rundor jämfört med 20948 rundor motsvarande period 2023. Här kommer lite aktuell information om banan från en av banarbetarna, Andreas Nielsen som är greenkeeper och mekaniker.

Status på banan
- Greenerna är lite sämre för tillfället på grund av torka och mycket slitage. Det leder till låg växtlighet. Nu i augusti har det regnat för lite och bevattningen kan inte ersätta det uteblivna regnet fullt ut. Torkan påverkar också våra fairways och gör det svårt för oss att klippa linjer, berättar Andreas. - Den senaste tiden har vi banarbetare arbetat med att klippa högruff på banan och många har sett och berömt jobbet som vi har gjort mellan hål 1 och 9.

Planerade arbeten framöver
- Vi kommer de närmaste dagarna att stödså och dressa greenerna och sedan borsta bort sanden. Därefter måste vi välta greenerna, så att våra klippare inte blir förstörda. Det här arbetet har vi redan gjort på korthålsbanan.

- Arbetet med att klippa högruff på banan fortsätter. Just nu håller vi på med området mellan hål 10 och 11. Vi tar också bort grenar som hänger långt ner från träden för att det ska vara möjligt att slå slag under träden.
- Vi kommer att rensa och klippa ner växtlighet längs våra outgränser, så att det ska bli lättare att se om bollen är inne eller ute.
- Lite fram i oktober kommer vi att fortsätta arbetet med att färdigställa tee 50 på hål 11.

Banpersonal

- Nu har sommarens säsongsarbetare slutat, så nu är vi fem som jobbar med banan, fyra ordinarie och en säsongsarbetare som är kvar till och med oktober. Varje tisdag har vi hjälp av ”Tisdagsgänget”, som gör viktiga insatser för att vi ska ha en golfbana i bra skick, säger Andreas som avslutning.

Vi medlemmar kan också bidra till att banan är i ett bra skick när vi spelar.

De här tre sakerna kan vi hjälpas åt med:
• Laga ditt och även andras nedslagsmärken på green. Tänk på att inte lyfta upp gräset utan att trycka in gräset mot mitten.
• Lägga tillbaka uppslagen torv på fairway.
• Lägga bunkerkrattan i bunkern efter att du har krattat.

Vid pennan,
Ulf Rödholm