Mycket viktigt att vara snäll mot golfbanan

Publicerat: 2024-07-22 - 10:00 - Skrivet av Calle Thelin

Det är mycket roligare att spela en golfbana som är i fint skick. Vi kan hjälpas åt att vara schysst mot banan när vi spelar. - Det finns framför allt tre saker som alla golfare kan tänka på när de spelar golf. Laga dina nedslagsmärken på green, lägga tillbaka uppslagen torv på fairway och kratta bunkern efter dig och lägg tillbaka krattan i bunkern, säger vår Course manager Stefan Borg.

Han fortsätter:

- Ett nedslagsmärke som inte lagas direkt tar flera veckor innan det har läkt. Om det lagas på rätt sätt läks gräset på ett dygn och greenen lämnas snygg och hel. Tänk på att inte lyfta gräset när du lagar ett nedslagsmärke utan tryck in gräset i stället och sedan jämna till.

Att slå sin boll ur gropen från en uppslagen torv på fairway är inte kul. Just därför är det mycket viktigt att lägga tillbaka uppslagen torv. Om torven läggs tillbaka läker gräset och fäster inom ett par dagar.

I förra veckan gjorde ”Tisdagsgänget” en stor insats, när de gick i samlad tropp på golfbanans 18 hål och fyllde i gropar på fairways.